Buffy Summers i det 26 århundrede (Fray)

Dette var min første anmeldelse af Fray. En anden mindre anmeldelse optrådte i hæftet "Seks år Syv sæsoner" ved Torben Sørensen (red.). Det var dog først da hele serien udkom som trade paperback at jeg fik lavet en mere dybtgående anmeldelse på Buffyfan.dk.

Som om Joss Whedon ikke havde rigeligt at lave med at være den kreative kraft bag Buffy, Angel og den kommende Giles serie samt den kommende tegnefilms-udgave af Buffy?

Manden er tilsyneladende utrættelig, for han har også tid til at engagere sig i tegneserie-verdenen. Dels leverer han input til en relancering af den skrantende tegneserie-udgave af Angel, dels har han kastet sig ud i at levere manuskriptet til sin egen serie med titlen 'Fray'.

Serien tager et ordentligt spring frem i tiden, faktisk så langt frem at den endelige afsluttende kamp som vampyrdræberen skal have mod mørkets magter har fundet sted, så ingen husker længere noget om vampyrer og en ung pige som burde rydde dem af vejen. Da Melaka Fray, den unge pige som er historiens hovedperson bliver kaldet til at tage kampen op mod de tilbagevendte vampyrer, eller Lurks som de kaldes på den tid, er der derfor ikke nogen Giles-figur til at tage vare på hende.

Så da en dæmon med horn og hele pivtøjet møder op for at fortælle hende hvilken rolle hun er udset til at spille er hun om muligt endnu mindre modtagelig end Buffy var i første sæson. (Check det kommende afsnit på TV2 med titlen 'A new man' - tilfældig lighed, eller et udtryk for Joss Whedons specielle humor?).

Indtil videre er der kommet tre af de ialt otte planlagte numre, og mens Buffy-tegneserien nogen gange godt kan være lidt svingende i kvalitet, så bærer manuskriptet til Fray præg af mesterens egen hånd, samnmen med de utroligt dygtige øvrige medlemmer af Fray teamet Karl Moline og Andy Owens.

Fray teamet laver også en enkelt udflugt til Buffy-land i den kommende graphic novel 'Tales of the Slayer' hvor de står bag en af de otte historier om vampyrdræbere gennem tiderne.

Både Buffy og Fray tegneserierne udgives af Dark Horse Comics (www.darkhorse.com), og det betyder også at Joss Whedon ejer alle rettigheder til Fray og kan fortsætte med at udvikle den uanset hvad Fox, Warner Brothers eller UPN skulle mene om sagen.

Hvad mener du - er Fray det bedste siden skiveskåret brød, eller skulle Joss Whedon koncentrere sig om alle de serier han allerede har igang?

Tilbage til skriverier