A new Dawn

Har du nogensinde tænkt over at ingen af personerne i Buffy har nogen søskende? På sin vis er det lidt Andeby-agtigt at der ikke er nogen forældre eller søskende i de fleste afsnit. På den anden side kan det jo godt være lidt besværligt hvis alt for mange familiemedlemmer skal blande sig i hvad man nu har gang i mens verden skal reddes fra undergang, vi husker jo alle hvordan Buffy nær ikke havde afværget 'The Harvest' i første sæson fordi hun havde stuearrest.

I femte sæson tager Buffy's kreative team fat på de udfordringer der kan ligge i at skulle passe på familien og samttidig redde verden ved at give Buffy en lillesøster. Forvirret? Det er Buffy også, lige hjemkommet fra sit møde med vampyren over dem alle Dracula, opdager hun at hun i mellemtiden har fået en helt ny teenage-lillesøster.

Som altid når der skal ske en større omrokering i det faste hold på Buffy serien så startede det med små antydninger i drømmesekvenser, først i 'This Years Girl' og senere i sæsonens sidste afsnit 'Restless' hvor Tara advarer Buffy om at 'be back before Dawn'.

Dawn, som lillesøsteren hedder spilles af Michelle Trachtenberg, som TVDanmarks seere måske kender fra serien 'Meego' hvor hun spiller en af tre børn af en travl læge hvis børnepasser viser sig at være fra det ydre rum. Så man må jo sige at hun har erfaring med at være en del af en familie hvor der sker underlige ting.

Michelle har allerede, ligesom Sarah Michelle Gellar i sin tid, en længere karriere som skuespiller bag sig (faktisk har de to allerede tidligere spillet sammen), på trods af sin unge alder - hun er lige blevet 16 her kort før starten på sjette sæson, blandt andet i film som 'Inspector Gadget' og 'Harriet the spy'

Oprindeligt var jeg meget skeptisk overfor ideen om at give Buffy en lillesøster. Læsere af andre artikler jeg har skrevet i dette fællesskab vil vide at jeg ikke er meget for ændringer i Buffy-holdet. Så oprindeligt tænkte jeg: "Lillesøster?! Hun skal bare have en endefuld og sendes i seng uden aftensmad", men ligesom Buffy må jeg indrømme at Dawn/Michelle Trachtenberg vokser med opgaven så man ender med at holde af hende.

Faktisk er Michelle efter den første sæson allerede så fast etableret på holdet at hun er begyndt at udtrykke ønske om at få lov til at skrive til serien, og folk der elsker at spekulere i "Hvad nu hvis?" er begyndt at tænke på hvad der skal ske når Sarah Michelle Gellars kontrakt udløber efter syvende sæson.

I en chat på BBC for nylig udtalte Michelle at hun var klar til at påtage sig en rolle i en spinnoff hvis det skulle komme på tale, og nogen tager det som et tegn på at vi kunne stå overfor "Dawn the Vampire Slayer".

Hvordan Joss Whedon og co. så vil forklare hvordan den officielle vampyrdræber passer ind i det kan vi kun gætte på (linien er jo allerede fortsat gennem Kendra og derefter Faith), men efter det hjørne han har malet sig ind i med handlingen i femte sæson kan man jo kun gætte på at manden elsker at starte en ny sæson med en udfordring.

Kan man forestille sig Buffy gå på pension? Ville Dawn være den rigtige til at overtage hendes rolle? Betyder det at hun skal slås med Faith næste gang der er udgang fra spjældet?

Tilbage til skriverier