Spoilers - hvad er de og hvordan undgår man dem?

Da jeg startede på Buffy fællesskabet havde jeg ingen ide om hvad en spoiler er, men efter at have besøgt et par amerikanske sites begyndte jeg at forstå at det nok ikke var så smart at afsløre alt for meget om handlingen selv om jeg var et stykke forud, takket være min video-samling.

I denne gen-publicering har jeg fjernet de spoiler markeringer der var i den oprindelige tekst, eftersom de relevante afsnit forlængst har været vist på dansk TV

Hvis man ikke har bevæget sig ud på nogen af de udenlandske Buffy-sites kunne man forledes til at tro at en spoiler er noget som Harry fra DSB's TV reklamer planlægger at sætte på sin Ford Taunus, men for os andre er en spoiler en af de ting der gør det så besværligt nogen gange at skrive om Buffy.

En spoiler er en oplysning som afslører noget om handlingen i et afsnit som ikke er blevet sendt endnu. For en person der lige er begyndt på sæson et af Buffy ville det være en spoiler at fortælle at Buffy dør i sæsonens sidste afsnit eller at Cordelia og Xander bliver kærester i anden sæson.

Andre ting kan være sværere at placere som spoiler/ikke-spoiler, f.eks. at James Marsters/Spike vil være en del af den faste besætning også i sjette sæson. På den ene side afslører det at Spike ikke kommer noget alvorligt til i resten af fjerede sæson, på den anden side afslører det ikke direkte noget om handlingen i nogen af afsnittene.

Nu er vi her i Danmark jo ikke ligefrem på forkant med Buffy serien, vi er i slutningen af fjerde sæson, BBC er startet på at sende femte sæson, som også kan købes på video og i USA går sjette sæson igang om ganske kort tid (de første trailere er begyndt at dukke op på www.upn.com).

Så selv om vi befinder os i et Buffy-mæssigt u-land vil de fleste hardcore fans sikket læse/skrive om nyere begivenheder. Derfor har jeg som ejer af fællesskabet besluttet at markere alle artikler der refererer til afsnit efter det der p.t. bliver sendt på TV2 med "spoiler" - og håber at eventuelle indlæg der indeholder spoilers vil gøre det samme.

Tilbage til skriverier