Buffy i denne uge (uge 12) - 'Blood ties'

Buffys fødselsdag er som sædvanligt signalet til almindeligt kaos. Denne gang fordi Dawn finder ud af sandheden om sig selv.

Jeg har en pinlig tilståelse.... jeg ser faktisk 'Meego' på TV Danmark lørdag formiddag fordi Michelle Trachtenberg er med i den, og jeg har sågar sat mig ned og set 'Harriet the spy' af samme grund. Nogen ville nok mene at det tangerede det ynkelige for en mand i min alder at drive sin interesse for en TV serie så vidt, men et eller andet sted skal inspirationen til hver uges afsnit jo komme fra.

Ok, 'Meego' er nok ikke den mest geniale serie der er lavet. Faktisk ville det genere mig meget mindre at den blev forbigået ved Emmy-uddelingen end at det for gud ved hvilken gang skete for Buffy. Men ikke desto mindre, så har Michelle Tractenberg et talent for at spille lettere utilpasset ung dame som hun får lov til at bygge videre på som Dawn i denne sæson af Buffy.

Har du nogensinde haft følelsen af at det der foregik omkring dig virkede som om det var en del af noget større? Som ung og usikker teenager kan man let falde i den grøft. Jeg husker selv hvordan jeg i en uges tid overvejede om begivenhederne omkring mine forældres skilsmisse mon var en del af en større 'Drengene fra Brazilien'-lignende sammensværgelse.

Til slut afgjorde jeg med mig selv at det nok var sundest at tage virkeligheden for pålydende, så jeg kom videre uden andre bivirkninger end en interesse for filosofi, bøger af Philip K. Dick (de fleste vil kende ham for Bladerunner og Total recall) og mystiske film som 'The Matrix'. Ok, juryen overvejer stadigt med hensyn til min besættelse med hensyn til en vis lyshåret vampyrjæger, men ellers betragter jeg mig selv som rimeligt normal.

Men hvad nu hvis det gik den anden vej? For Dawn er det lige det omvendte der sker, hendes mistanke om at der sker noget andet uden hendes viden er rigtig, hun er ikke en normal pige, og hun er ikke paraniod, der er nogen som er ude efter hende. Hvordan ville du klare dig i den situation?

Faktisk er Dawns opdagelse i dette afsnit nærmest som et fjernt ekko af Buffys oplevelse i den oprindelige film, hvor hendes trygge high school verden pludseligt faldt fra hinanden da hun opdagede at ikke bare var vampyrer ganske virkelige, men hun var også udset til at være den der skulle rydde dem af vejen. Så med en storesøster af den kaliber burde Dawn have gode chancer for at klare omvæltningerne.

Og hvad Buffy angår? Måske skulle hun overveje om det er besværet værd at holde fødselsdag. I 'Surprise' endte det med at Angel blev forvandlet tilbage til den onde Angellus, i 'Helpless' blev hun forrådt af Giles og måtte overvinde en bindegal vampyr uden sine overnaturlige kræfter og i 'Doomed' skal hun redde verden fra undergang da The Hellmouth er ved at blive åbnet igen.

Så Buffy, tillykke med fødselsdagen - og du skal ikke høre et ondt ord hvis du næste år bare vælger at trække dynen op over hovedet og sove længe i stedet for.

Tilbage til skriverier