Buffy i denne uge (uge 13) - 'Crush'

'Crush' er et afsnit jeg har ventet på lige siden 'Something blue' i fjerde sæson, hvor manuskriptforfatteren Tracy Forbes for første gang lancerede ideen om at der kunne ske noget romantisk mellem Spike og Buffy. Dengang var ideen så grotesk at man ikke kunne lade være med at slå en kæmpelatter op når Buffy midt imellem kysseri og bryllupsforberedelser med Spike forklarer resten af The Scooby Gang at det må være fordi hun er vampyrjægeren at hun er den eneste der ikke er påvirket af Willows lettere fejlslagne fortryllelse.

I mellemtiden har vi så haft mere end en halv sæson til at få smidt Riley overbord og få gjort det troværdigt at Buffys gamle ærkefjende nu faktisk står der og erklærer hende sin uforbeholdne kærlighed, endda så uforbeholdent at han ikke længere har nogen kvaler med at slå Drusilla ihjel for at få hende.

Desværre for Spike, og alle os andre der sympatiserer med hans umulige kærlighed til Buffy, så kan man ikke bare sådan lige overtale nogen til at elske en. Jeg så faktisk et udtryk på nettet der dækkede meget godt - "Man kan ikke tvinge nogen til at elske en. Det eneste man kan gøre er at forfølge dem og håbe at de går i panik og giver efter". Det er vel nogenlunde hvad Spike har gjort, og Buffy er jo ikke typen der lader sig gribe af panik.

Men hvad gør man når den man elsker ikke vil have en. Normalt siger man at der er en række klassiske faser man skal gennemgå for at kunne acceptere noget ubehageligt: vrede, benægtelse, købslåen og accept.

Spike kommer igennem flere af faserne, men ikke i den rigtige rækkefølge. Først købslåen, hvor han forsøger at sælge sin tidligere elskedes liv (eller i Drusillas tilfælde ikke-liv) for at opnå Buffys kærlighed. Så vreden, da Buffy endnu en gang afviser ham og til sidst benægtelsen da han efter det store slagsmål forsøger at overbevise Buffy om at det bare var et almindeligt skænderi mellem to elskende de havde.

Så der er nok ingen chance for at Spike slipper af med sin ulykkelige kærlighed lige med det første.

Og så er der stakkels Harmony, som man næsten er ved at have ondt af på trods af at hun er selvoptaget og dum som få. Ligesom Spike, der forsøger at lave om på det mest basale i sin person i håb om at få en anden til at elske sig, nægter hun at se i øjnene at man hverken kan få kærlighed eller respekt ved at lade give efter for den anden hele tiden.

Men det er et emne vi kommmer tilbage til i næste uges anmeldelse....

I mellemtiden er det tid til endnu en afstemning hvor du kan give din mening til kende om hvad du synes om en mulig romantisk forbindelse mellem Spike og Buffy.

Buffy og Spike som par er...

... lige hvad serien mangler
... noget der måske kunne være sjovt i et enkelt afsnit
... en svigermors mareridt
... ydrrrrk!!

Tilbage til skriverier