Buffy i denne uge (uge 17) - 'Intervention'

En af de stærke sider ved femte sæson af Buffy er, at forfatterne har arbejdet meget med at få tingene til at hænge sammen, selv de episoder som ellers ser ud til ikke at hænge sammen med resten viser sig at bidrage til den samlede handling på en eller anden måde.

Tag for eksempel "Buffy vs. Dracula" som startede sæsonen. Umiddelbart virkede det bare som en fed måde at starte sæsonen op på med at lade Buffy møde den største vampyr nogensinde. Det viste sig enere at det i virkeligheden var starten på en ny sidehandling hvor Riley, nysgerrig efter at finde ud af hvad det er Buffy har oplevet sammen med Angel og Dracula når de drak hendes blod, begynder at opsøge kvindelige vampyrer.

På den måde endte det med at hænge sammen med Rileys exit fra Buffys liv og Spikes pludselige mulighed for at bage på hende. Og selv et andet tilsyneladende uforbundet afsnit som "Triangle" ender også med at levere sin lille del til sæsonens afslutning, bare vent og se.

I mellemtiden kan vi så glæde os over dette afsnit hvor vi igen ser hvad den gale robot-konstruktør Warren er istand til at levere når han gør sit bedste. Og samttidigt får vi en mulig forklaring på hvorfor Spike refererer til sig selv som 'The big bad' - tsk, tsk Jane Espenson, du er vist en værre en.

Men nu er The Buffybot jo ikke bare skabt udelukkende for at Spike kan få afløb for sin manglende succes hos den virkelige Buffy. Den er også skabt for at levere endnu en udfordring for Sarah Michelle Gellar som skuespiller. Når alt kommer til alt, så er fem år med at stikke spidse genstande i sine modspillere jo ikke noget der lyder som den store udfordring for en ung og ambitiøs skuespillerinde.

Derfor har teamet bag Buffy også givet Sarah mulighed for at udforske andre dele af sit talent, endda så meget at man for eksempel forvandlede Buffy til en rotte i et afsnit for at Sarah kunne optræde på Saturday Night Live. Tilsvarende er der også i et af de kommende afsnit i denne sæson taget højde for at Sarah ved siden af Buffy også skulle have tid til at være med i indspilningen af filmen "Scooby Doo" sammen med sin kommende mand Freddy Prinze jr.

"Scooby Doo" er stadigt ikke kommet op i biograferne, men for Buffy fans må det helt klart være basis for en obligatorisk biograftur, ikke bare fordi Sarah Michelle Gellar er med, men også fordi "Scooby Doo" leverede en del af inspirationen til de første sæsoner af Buffy - det er for eksempel derfor at Xander refererer til Buffy, Willow og ham selv som "The Scooby Gang".

Sarahs rolle i "Scooby Doo" afslørede også en anden sjov ting, nemlig at selv de smukkeste kvinder ikke er tilfredse med deres udseende. For eksempel bryder Sarah sig ikke om den måde hendes knæ ser ud, så hun var meget utilfreds med at hun som Daphne i filmen skulle gå rundt i støvler og miniskørt. Så jeg går ud fra at vi har en del af forklaringen der på hvorfor Buffy endte med at skifte til de læderbukser som næsten er en fast del af hendes garderobe..... ikke at jeg klager.

En anden, og for mandlige fans mere sørgelig ting er, at Sarah heller ikke var tilfreds med den måde hendes bagdel ser ud, så i den scene hvor Daphne viser sin bagdel er det desværre ikke Sarah selv, men en stunt-bagdel vi får at se. Se der er et job hvor det er svært at komme hjem og fortælle sin mor hvad man laver.

Og udfordringerne til Sarah som skuespiller fortsætter i sjette sæson, hvor det vist ikke længere er den helt store hemmelighed at hun også skal synge i et af afsnittene, hvilket hun efter sigende ikke skulle være helt vild med.

Tilbage til skriverier