Buffy i denne uge (uge 38) - 'Primeval'

I sidste uge så det ud til at Spike skulle have success med sin 'most cunning plan' om at spille hele 'The Scooby Gang' ud mod hinanden, men i denne uges afsnit må man sige at det lykkes at bringe gruppen sammen igen.

Med kun to afsnit tilbage af fjerde sæson var man jo nok klar over at der snart skulle gøres noget hvis ikke fusions-overskurken Adam skulle have held til at skabe en hær af dæmon-cyborgs som sig selv. Så Buffy og vennerne laver et stunt der kunne være taget lige ud af 'The Matrix' og viser at summen af mennesker der arbejder sammen er større end summen af de enkelte hver for sig.

På trods af de fine effekter må jeg dog sige at den store finale på fjerede sæson indtil videre ikke når samme højder som de tre forrige sæsoner. De to første sæsoner kaldte på de store følelser da det så ud til at først Buffy og derpå Angel måtte lade livet. Tredie sæson havde den store kamp mellem Faith og Buffy, med den store finale oveni hvor hele Sunnydale High røg i luften.

Svært at overgå, men Joss Whedon er jo netop en man man altid har kunnet forvente lidt ekstra af. Det har da heller ikke skortet på gode afsnit i løbet af sæsonen, men efter min mening fordi man glemte at seriens titel ender på 'the vampire slayer' og næsten fik den drejet til 'the wannebe X-files'.

Teknologi og videnskab har haft sin plads i serien fra første færd, der var dæmonen på internettet i 'I robot, you Jane' og den psykotiske robot i 'Ted', men det var altid gyset og det overnaturlige der havde overvægten i serien, og som gjorde den unik.

Hemmelige regeringsprojekter, sammensværgelser og avanceret teknologi har mere sin plads i serier som 'X-files' eller 'The Pretender' (kendt som 'Kamæleonen' for TVDanmarks seere for et par sæsoner tilbage). Selv T2 instruktøren James Cameron har taget fat på det med sin nye serie 'Dark Angel', hvor Jessica Alba udfordrer Sarah Michelle Gellars status som den mest hårdtslående mega-babe på TV. Desværre må vi danske seere indtil videre nøjes med at holde vejret og se om TV2 eller DVD/Video udgivelsen kommer først.

Heldigvis ser det ud til at Joss Whedon opdagede at han var på vej ind i et overfyldt marked, for i den kommende sæson fem lover han at de overnaturlige og mytologiske aspekter af Buffy igen vil blive centrale i handlingen.

Er der andre end mig der slet ikke kan vente med at komme igang med femte sæson?

Tilbage til skriverier