Alternative virkeligheder, hvad hvis ?

Hvis man elsker historier af typen "Hvad hvis?" om alternative verdener hvor tingene ser anderledes ud fordi en enkelt begivenhed er sket eller ikke sket, vil afsnittene 'The Wish' og 'Doppelgängland' uden tvivl være ens yndlings Buffy-historier.

I 'The Wish' møder vi for første gang hævn-dæmonen Anyanka som lokker Cordelia til at ønske at Buffy aldrig var kommet til Sunnydale. Ønsket sender hende over i en alternativ virkelighed hvor The Master, som Buffy fik ram på i første sæson er sluppet løs og vampyrer hersker over Sunnydale.

Senere i 'Doppelgängland' bliver historien vendt på hovedet, og i stedet er det Willows vampyr alter-ego som undslipper fra den alternative virkelighed og skaber forviklinger.

Men også udenfor kameraet er der stof nok til adskillige "Hvad hvis?" historier hvor små begivenheder kunne have ændret drastisk ved hvordan Buffy var kommet til at se ud. Mest iøjnefaldende er selvfølgeligt det faktum at Charisma Carpenter oprindeligt aflagde prøve til rollen som Buffy, mens Sarah Michelle Gellar aflagde prøve til rollen som Cordelia. Kan man forestille sig at serien ville være den samme success med Sarah i en mindre rolle ?

Men ikke nok med det, oprindeligt var det slet ikke Alyson Hannigan der spillede Willow, Riff Regan havde spillet rollen i den halvtimes udsendelse som skulle sælge serien. Da WB havde købt serien fik Alyson muligheden for at prøve igen, men først efter seks prøver, hvoraf den afgørende ellers så ud til at være gået katastrofalt for hende lykkedes det den ellers så erfarne skuespiller at få rollen.

David Boreanaz som spiller Angel var ikke engang rigtig skuespiller da han fik rollen, han blev bare set på gaden en dag da han var ude for at lufte sin hund - så tænk hvem vi kunne have endt med i rollen i stedet for hvis ikke lige at hunden havde trængt til at blive luftet?

Seth Green, som spiller hendes første kæreste i serien, guitaristen og varulven Oz, viste sig at have ligeså stor success med sine filmroller som han havde som medlem at 'The Scooby gang', så Joss Whedon stod med det problem at Seth havde mindre og mindre tid til at være med i Buffy. Normalt ville det være lidt af et problem når en af de faste skuespillere forlader serien, men Joss Whedon og hans stab tog udfordringen op og introducerede en ny retning i handlingen som introducerede Tara som Willows nye kæreste. Kunne man forestille sig Willow og Veruca kæmpe om Oz resten af fjerde sæson?

Tilbage til Charisma Carpenter og Sarah Michelle Gellar som oprindeligt skulle have optrådt i hinandens roller. Hvad nu hvis Sarah ikke havde fået lov til at aflægge prøve som Buffy og Charisma havde fået rollen i stedet for. Lad os også antage at Sarah siger nej, eller ikke får rollen som Cordelia. I stedet fortsætter hun med at udforske de mørke, lidt ustabile sider som hun havde vist som Kendall i 'All my children' i film som 'Cruel intentions', så først to år senere lykkes det Joss Whedon at sikre sig hendes medvirken, denne gang med sin oprindelige hårfarve som den kyniske og ustabile nye vampyrdræber Faith.

Hvad er din egen foretrukne "Hvad nu hvis?" historie med Buffy-skuespillerne?

Tilbage til skriverier