Forfatteren skåler velkommen

Extreme Music - hvorfor nu det?

af Kent Damgaard

Dette var den oprindelige invitation til medlemmerne af www.comhjem.dk's fællesskaber til at være med i Extreme Music. Siden da har Telia besluttet sig for ikke at videreføre portalen, så alt indhold derfra er på vej til disse sider, forhåbentlig også med nye ting. I disse lidt mere spartanske omgivelser kan man ikke bare melde sig ind og begynde at skrive, men det skal ikke holde dig tilbage - hvis du har noget på hjerte så skriv til kentdamgard@hotmail.com.

Et fællesskab under overskriften 'Extreme Music', hvorfor nu det? Hvorfor ikke et heavy-metal fællesskab eller et gothic fællesskab eller et punk fællesskab?

Jeg tror spørgsmålet næsten besvarer sig selv. Fordi næsten alle musikalske genrebetegnelser er ekskluderende i stedet for inkluderende, og fordi min smag er bredere end en enkelt genrebetegnelse. Det håber jeg også gælder for fremtidige medlemmer af dette fællesskab.

Man behøver ikke at have læst mange numre af Terrorizer, Metalized eller andre blade der beskæftiger sig med musik af den ekstreme slags for at støde på læserbreve af typen "Aaaadv, hvorfor skriver i om X, de er alt for poppede/har solgt ud/spiller ikke ægte heavy metal".v

Den slags ville være utroligt kedeligt, hvis ikke man med et skævt smil kan genkende lidt af sig selv fra den gang man var ung og ekstremistisk. Men med snart 20 års erfaring på bagen kan man ikke undgå at føle for Depeche Mode når de er mest sorte og dystre og krumme tæer når pionerer udi den sorte metal som Celtic Frost begår et fejlskud som 'Cold Lake'.

Det gode ved den her slags fællesskaber er jo, at hvis man kan lide noget, så er der kun en vej frem - skriv om det, og lad os andre vide hvorfor det er det bedste siden skiveskåret brød og kristi genkomst. Og hvis man ikke bryder sig om at se sit yndlingsband i selskab med andre som man ikke mener har den rette tro - så er det gratis at starte sit eget fællesskab.

Det var noget om hvad der burde være med, hvad bør så ikke være med? Det er svært at sige eller give nogen stive retningslinier for, selv Sussi og Leo kan vel kaldes ekstreme på deres egen måde.

Men en god retningslinie er, at hvis din kæreste eller forældre synes om det, hvis det hitter hos din gamle gymnasiekammerat og hans kæreste som flyttede til en forstadskommune og fik børn for et par år siden, eller hvis det spilles hele tiden på de kommercielle radiostationer, så er der måske, men ikke nødvendigvis grund til bekymring.

Hvis en duet med Thomas Helmig indgår, eller Michael Henderson har stået for lyden er der afgjort grund til at tænke to gange over om det er det rigtige sted, og hvis Keld Heick eller Cliff Richard har været i nærheden så er du helt klart på vej ud af en tangent.

Kom indenfor og skriv løs.